Maling

Malerarbejde på parketgulve og plankegulve anvendes temmelig sjældent, da udseendet af træ herved vil forsvinde. Træ er et fortrinligt naturens materiale, som matcher ethvert hjem. Træ som gulvmateriale giver velvære, varme og hygge. Denne indvirkning vil dog blive væk ved overmaling. Det er bestemt ikke ubetydeligt hvordan et parketgulv males, så brug til stadighed en professionel håndværker til gulvmaling.

Hvorfor maling af parketgulve og plankegulve?

Maling er en robust gulvbehandling som er fulddækkende. Derved kan træets naturlige look ikke bedømmes, til gengæld opnår man med maling en heldækkende ensfarvet finish. Maling er en fortrinlig mulighed til meget slidte plankegulve og parket, der ikke tåler en afhøvling eller gulvafslibning.

Typer gulvmaling?

Der anvendes i reglen to forskellige typer af maling til parketgulve, alkyd og epoxy. Begge former for maling er forholdsvis slidstærke og anvendes ikke kun på trægulve, men også på beton i lagerhaller og fabrikshaller hvor der køre trucks.

Hvorfor gulvmaling?

Såfremt et parketgulv er nyt eller nyafslebet, vil overfladebehandling med maling være uhensigtsmæssigt. Fuldmaling anvendes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at hemmeligholde skader, herunder halvmat, blank, højglans, halvblank, mat. Et malet gulv er rengøringvenlig, let at vedligholde og smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet

Parketgulv eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste fedt, smuds, snavs eller støv vil skabe problemer.

Hvordan vedligeholdes og plejes et malet parketgulv eller plankegulv?

Når malingen viser tegn på brug og slid, kan det males påny. Er malingen slidt igennem overfladen til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele overfladen. Gulvrengøring, pleje og gulvvedligeholdelse er let ligesom på et lakeret gulv. Ved rengøring foretages opnår du et rent parketgulv eller plankegulv i en fart, hvilket selvfølgelig er elsket hos børnefamilier.

Er der farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk kulør. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Skriv eller ring gerne til os for en snak om perspektiv for dit parket eller plankegulv.