Gulvrengøring og pletter på dit trægulv

Gulvrengøring er vigtig med jævne mellemrum at få gjort. Ja, gulvrengøring, gulvpleje og gulvvedligeholdelse er faktisk de 3 ting som man må forholde sig til, når man har et trægulv i boligen.
Resultatet bliver aldrig bedre end forarbejdet

Gulvrengøring der virker

Et godt forarbejde sikrer, at man få et pænt og holdbart resultat. Derfor er det vigtig at udføre gulvrengøring på den rette måde. For at være sikker må man følge anvisningerne eller spørge en gulvmand til råds. Jeg kan anbefale følgende rengørings middel, til følgende typer gulve.

  • Oliebehandlede trægulv bør vaskes i en færdigblandet oliesæbe
  • Ludbehandlede gulve bør vaskes i færdigblandet ludsæbe eller sæbespåner
  • Lakerede trægulve vaskes i et ph-neutralt rengørings middel uden sulfo
Rester fra tæppeunderlag

Tæppeunderlag kan under tiden efterlade en fedtet hinde, som kan fjernes ved at vaske med Junckers Lakpleje Rens.

Sorte streger

Sko har en kedelig tendens til at efterlade sorte streger. Med renset benzin kan du forsigtigt fjerne rester af skovsværte.

Gulvrengøring giver smukke trægulve

Støvsug eller rengør med vand tilsat Junckers Gulvsæbe. Brug en hårdt opvredet klud eller moppe. Nylakerede og olierede gulve bør ikke rengøres de første tre døgn efter behandling.

Trænger gulvet til en opfriskening?

Er gulvet ikke særlig slidt, kan du vaske det med Junckers GulvRens for at neutralisere eventuelle sæberester fra Junckers Gulvsæbe. Der skal mellemslibes indenbehandlingen. for at lette arbejdet kan du evt. anvende en bonemaskine med sliberondel. En behandling med Junckers GulvLak eller gulvOlie som regel nok.

Er gulvet meget slidt?

Er lakken gennemslidt, anbefaler vi en maskinafslibning. Gulvet skal behandles med Junckers GrundLak. GulvLak eller Junckers GulvOlie i alt 3 gange. Der mellemslibes imellem første og anden behandling.

Fjern Polish

Er gulvet behandlet med polish, er det nødvendigt med en maskinafslibning til rent træ.

Ubehandlede gulve

Er gulvet ubehandlet eller maskinafslebet, behandles det med Junckers Grundlak, GulvLak eller Junckers Guvlolie i alt 3 gange. Der slibes med fint sandpapir imellem behandlingerne.

Opfriskning af olierede trægulve

Det olierede gulv friskes nemt op med Junckers OliePleje. Vandbaseret. Sæbe neutraliseres med Junckers Gulvrens inden oliebehandling.

Frisk luft og indeklima

God udluftning er vigtigt. Al overfladebehandling bør foregå ved stuetemperatur, så vær opmærksom på, at det ikke bliver for koldt, når du åbner vinduer og døre.