Gulvafhøvling

Gulvafhøvling laves her af drevne lokale gulvspecialister med praktisk erfaring indenfor bearbejdning af gulve. Behøver dit bræddegulv til en gulvafhøvling? Så har vi løsningen med billig gulvafhøvling priser. Har du et massivt gulv med niveauforskelle eller en håbløs gulvoverflade? Er en høvling måden. Såfremt der er besværlig lak eller andre skader, kan gulvafhøvling også være en metode.

Hvornår anvendes en gulvafhøvling?

Lim og tæpperester kan også være elementer der gør, at en gulvafhøvling er nødvendig. Ligesom skævheder eller niveauforskelle i det massive bræddegulv er en problem. Her er det nødvendigt stabilisere gulvet med en kraftig og stor gulvhøvl. Afhøvling bruges på massive gulve, hvor en gulvslibning er utilstrækkelig, herunder ved:

 • Niveauforskelle
 • Vaskebræteffekt
 • Lim fra tæpper
 • Gulvspartel
 • Dybe hakker og ridser
 • Gulvmaling
 • Fernisbehandling
 • Stærk lakbehandling

Hvad er en gulvafhøvling?

Høvling af gulve er et gulvarbejde, hvor gulvfolkene bør være behændig og rutineret. Upræcis høvling kan give skader eller niveuforskelle i træet. Afhøvling stiller betydelige krav til gulvsliberen, idet den store høvlemaskine virkelig bearbejder træet. Der afhøvles 2 – 5 mm. af gulvoverfladen, hvilket også vil være en nødvendighed ved meget beskadigede plankegulve. Vi har erfaringen, ekspertisen og kompetencen og ved lige nøjagtig hvad der skal gøres. At høvle et massive gulv kræver forsigtighed, og må ikke laves som hjemmegjort høvling. Såfremt høvlingen ikke udføres godt, kan det blive bekosteligt at redde, når man først er gået igang. Hjemmegjort gulvafhøvling kan i nogen grad gøre gulvbrædderne så tynde, at de flækker. Brug derfor altid en professionel til dit gulvarbejde. Hos os får du billig gulvafhøvling priser, kvalitets gulvforbedring og dag-til-dag udførelse.

Afhøvling og afslibning

Efter at gulvafhøvlingen er afsluttet vil træet fremstå flosset og ru. Derfor afsluttes der med en slibning, for at få den helt rigtige finish før efterbehandlingen igangsættes. Her kan det massive trægulv påføres voks, lud, olie, lak eller bejdse, eventuelt med hvid lud, hvid lak eller hvid olie. Den efterfølgende slibning skal være en såkaldt grovslibning, mellemslibning, let slibning, polering og en finslibning. Vi vejleder gerne med hensyn til overfladebehandling, eller du kan få flere oplysninger under fanen gulvbehandling på denne hjemmeside. Iøvrigt er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe eller skrive til os såfremt du er i tvivl. Det er vigtig, at du får svar på alle dine spørgsmål om gulvafhøvling og høvling, hvilket er en del af vores gode gulvservice.

Kan dit gulv opfriskes og gøres pænt?

Efter en høvling, gulvslibning og overfladebehandling, bliver de fleste bræddegulve som nye endnu engang. Du vil ikke kunne erfare, at gulvbrædderne har været beskadiget. Plankegulve skal altid behandles godt samt rengøres, vedligeholdes og plejes bedst muligt. Gulvafhøvling kan kun udføres af et ganske få antal gange, og derfor er afhøvling den aller sidste løsning. I forbindelse med vores gulvarbejde får vi en række relevante spørgsmål om gulvarbejde, herunder:

 • Olie til afhøvling
 • Hvad koster høvling?
 • Pris for afslibning af gulve
 • Gulvafslibning lakering
 • Gulvafhøvling og behandling
 • Male før afhøvling
 • Råd om høvling
 • Gulvafhøvling lakering pris

På vores hjemmeside vil vi altid gøre vores bedste for atat svare på disse og andre gulvrelaterede spørgsmål. Ifald du ønsker flere oplysninger eller har spørgsmål til os, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe.

Ønsker du hjælp til høvling?

Din gulvmand kan altid fortælle dig, om en gulvafhøvling er sandsynlig. Såfremt dit gulv trænger, så ring gerne og få en billig gulvafhøvling pris}. Er du i tvivl, så¨kommer vi gerne forbi for en vurdering af dit bræddegulv. Vi tilbyder billig afhøvling priser og kort ventetid i Odense, Aarhus og København samt alle andre steder i kongeriget. Vi glæder os til at forbedre dit slidte bræddegulv med en gulvafhøvling.