Dørtrin

Dørtrin kaldes også fodspark, tærskler, fodtrin, dørtærskler og bundkarm er et af de mest udsatte bygningsdele i boligen. De er udsat for slid og spark i meget højere grad end hjemmets gulv. Afslibning af dørtrin udføres af os, et solidt gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvor får jeg billig afslibning af dørtrin?

Såfremt du har parket- eller plankegulve, må enhver gulvforbedring blive foretaget af os. Ganske vist er vores spidskompetence gulvbehandling, gulvafhøvling og gulvafslibning, hvor vores kompetencer og ekspertiser virkelig skaber resultater. Alligevel spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afhøvling af plankegulve og parket og store gulventrepriser. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, får du en fornuftig løsning med tilfredshedsgaranti.

løft din kæreste over dørtrinnet!

Det er sædvane at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter brudefærden. Her bydes bruden velkommen i hjemmet for familiens fremtid umiddelbart efter vielsen.

Hvilken funktion har et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er til stadighed den værst sandsynlige og giver talrige knubs, slid og stød. Det betyder, at materialet ofte er af en hårdt træ, som kan udstå den store belastning og udsathed. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så dermed er en del dørtrin udført i eg og egetræ. Som regel vil bebeoelsens dørtrin få den samme behandling som de omliggende trægulve har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig smukt resultat.

Dørtærskel og bundstykke?

Et dørtrin har diverse betegnelser, som jævnligt anvendes planløst. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lille trin i døråbningen, der i længde og bredde svare til dørens dimensioner. Det har en støjdæmpende effekt og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig rumdeling, som er hensigtsmæssig ved pleje, vedligeholdelse og rengøring.

Hvorfor laves dørtrin i eg?

Som tidligere nævnt, udsættes dørtrin for en forrykt stor udnyttelse. Hvilket gør dem modtagelige og kan nødvendiggøre ofte gulvslibning end parketgulve samt en kraftig behandling. I visse arbejder lakeres dørtrinnene selvom gulvet får en anden efterbehandling som olie, sæbe, lud eller voks

Af hvilken årsag blive dørtrin runde?

Slitage og mange års belastning af tærskler i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Dette opleves fortrinsvis ved bløde træsorter som gran, lærk og fyr som har været brugt i mere end hundrede år. meget slidte dørtrin kan for det meste slibes plane, men vi noterer flere gange opgaver hvor en gulvsanering er bydende nødvendig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundstykker, fodspark, dørtærskel og fodtrin er alle en del af selve dørkarmen. I en del nye moderne boliger og hjem har trægulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, anvendes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Hermed opnås et meget solidt trin med utrolig god kvalitet.

Specialist i afhøvling af dørtrin

Vi er eksperter i gulvslibning, gulvbehandling samt afslibning af dørtrin, trappetrin, bordplader, køkkenbordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.